ASEARA: TENTATIVA DE OCUPATIE A REPUBLICII MOLDOVA

Informatii de la cei cu acces la borcanul cu bomboane…
Se vehiculeaza un accord secret intre Rusia si Germania care prevede o intelegere de interes geo-strategic intre cele doua puteri. Rusia va renunta la interesul cu privire la gazele Norvegiei, iar Germania va garanta accesul strategic al Rusiei in spatiul Moldovean, fapt ce va permite Rusiei un raspuns militar cu privire la scutul anti racheta american instalat pe teritoriul Romaniei, si crearea unui zone „tampon” intre UE si Rusia. Rusia nici azi nu doarme linistita ci a mostenit cosmarurile lui Stalin, acelea care il chinuia ca Mama Rusia va fi invadata. Frati moldoveni, imi pare rau sa va spun dar ca si consultant politic as putea prezuma urmatoarele: Situatia in ca a aruncat alianta AIE tara nu face altceva decat sa confirme cele afirmate mai sus (zvonuri pe surse)iar Moldova si -a pierdut sansa la libera circulatie in spatiul european pt cel putin 5 ani. Iar daca situatia politica se va afirma in favoarea rusiei si partidul comunistilor va ajunge din nou la putere, orice negociere intre democratia europeana si un stat comunist va fi IMEDIAT oprita, si precum efectului de bulgare rostogolit, Moldova se va avanta cu toata viteze spre izolare, saracie, si primitivism politic. Daca va iubiti tara, luptati ptr ea, si luatii de „oua” pe mascaricii ce o conduc, dupa modelul facut de romani cu Ceausescu.
N-am dormit până la 4 dimineața, urmărind în direct ceea ce se întâmpla la Varnița, unde mai mulți soldați ruși și milițieni transnistrieni au atacat teritoriul Republicii Moldova. Și când zic atacat, știu ce spun. Nu poți să vii pe un pământ care nu-ți aparține, (conform tratatului de pace de la Moscova) în uniforme militare, să iai locuitorii din Varnița la pumni și să-ți instalezi vagoane precum că-ți stabilești un punct de control acolo. Asta se numește ocupație! (Din DEX: OCUPÁȚIE, ocupații, s. f. 1. (Luare temporară în) stăpânire de către forțele armate ale unui stat a unei părți sau a totalității teritoriului unui alt stat; cucerire.) Noroc că s-au implicat câțiva membri ai Comisiei Unificate de Control din Partea Republicii Moldova, presa de la Chișinău și noroc și mai mare că s-au mobilizat sătenii din Varnița, care s-au încăierat cu gardiștii transnistrieni și militarii ruși. Tot respectul pentru ei, mai avem BĂRBAȚI în țară!
Chișinăul, în afară de facebook, a tăcut toată noaptea. Nici-o reacție, nimic. Nimeni nu ridica telefonul. Păi dacă era acolo vreo împușcătură al vreunui imprudent, se repeta scenariul din 1992, cu siguranță. Dar cui îi pasă? La Chișinău e luptă mare, pe bani și putere.
Încă odată am înțeles că Moldova poate fi ocupată într-o noapte de către orice armata străină, în cazul nostru, de Armata 14-a, de detașamentele de cazaci și de garda transnistreană. Așa, ușurel, în timp ce lumea doarme, în timp ce Vlazii se bat cap în cap, în timp ce soldații noștri abia adună 100 kg împreună, pe ei, în timp ce nu avem niciun fel de tehnică militară capabilă să facă față unui eventual conflict militar în zonă. Așa ușor, fraților, pentru că noi n-avem cu ce ne apăra țara. Stăm cu fundul gol și mai primim câte un șut în el, ca aseară, de la separatiști și încă ne mai și indignăm. Și nimeni n-o să ne apere, dacă nu noi singuri. Degeaba mai avem Guvern, Parlament și Președinție. Cred că președintele Timofti a dormit strâns noaptea asta, Plahotniuc era la vreun chef pe la Nobil Club, Lupu privea serialul ”Lacrimi de iubire”, iar Filat făcea furori pe la amante.


(sursa http://blog.galbur.md )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s