CRESTINII ALUNGATI DIN ORIENTUL MIJLOCIU !

Creştinii ar putea dispărea complet din Orientul Mijlociu

Exodul în masă a milioane de creștini din lumea islamică, din cauza persecuțiilor din partea musulmanilor, a atins proporții epidemice, afirmă un expert în Orientul Apropiat și Islam, citat de cotidianul Christian PostCreștinii ar putea dispărea complet din Irak, Afghanistan și Egipt, avertizează Comisia Americană pentru Libertatea Religioasă la nivel Mondial. Cu zece ani în urmă, cel puțin 1 milion de creștini trăiau în Irak. „Astăzi au rămas mai puțin de 400.000, ca rezultat al campaniilor anti-creștine care au demarat odată cu ocuparea Irakului de către SUA, ce a generat bombardarea a numeroase biserici creștine și uciderea a nenumărați credincioși creștini, inclusiv prin crucificare și decapitare”.

Același scenariu a fost valabil și în Siria, unde s-a înregistrat, de asemenea, un exod în masă al populației creștine. „Orașe și regiuni întregi în care creștinii locuiau de secole înainte ca Islamul să vină la existență au fost efectiv golite, întrucât rebelii îi au pe creștini ca țintă directă a răpirilor, jafurilor și decapitărilor, lucrând în tandem cu apelurile către populație, făcute în moschei, potrivit cărora alungarea creștinilor reprezintă «o datorie sacră»”. De curând „Doi prelaţi ai oraşului Alep, Mitropolitul Paul Yazigi al Alepului pentru grecii ortodocşi din Antiohia şi fratele Prea Fericirii Sale Patriarhul Ioan al X-lea, primatul Bisericii Ortodoxe din Antiohia, şi Mons. Youhanna Ibrahim, episcop de Alep pentru sirienii ortodocşi, au fost răpiţi luni, 22 aprilie curent (de un grup înarmat neidentificat) pe când se pregăteau, cu curaj şi nu fără pericol, să negocieze eliberarea mi multor preoţi din regiunea Alep răpiţi de mai multă vreme”
Aproximativ 100.000 de creștini copți au fugit din Egipt odată cu debutul „Primăverii Arabe”. Rapoartele despre atacuri și evacuări din partea rețelei musulmane al-Qaida contra creștinilor în general și a Bisericii Ortodoxe Copte în special sunt la ordinea zilei.
Cel puțin 200.000 de creștini au fugit din Mali, după o lovitură de stat islamică, petrecută anul trecut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s