Se strang armatele lumii, au dat semnalul pentru Marele Razboi ?!

Autorităţile iraniene au decis să trimită în Siria 4.000 de sodaţi din Garda Revoluționară pentru susţinerea președintelui Bashar al-Assad.

Despre aceasta scrie ziarul britanic The Independent on Sunday.

Potrivit sursei citate, cei 4.000 de soldaţi fac parte dintr-un „prim contingent” pe care Teheranul îl trimite în Siria.

Publicaţia britanică mai scrie că decizia autorităţilor de la Teheran a fost luată înainte de alegerile prezidențiale din Iran, desfăşurate vineri.

Regele Abdullah II al Iordaniei, a declarat că Iordania este pregătită să contracareze orice ameninţări la adresa securităţii ţării, din partea Siriei. Discursul regelui a avut loc în contextul aplicaţiilor forţelor armate iordaniene şi americane.

„Dacă lumea nu va acorda ajutor, în pofida faptului că trebuie să intervină, noi suntem capabili să adoptăm în orice moment măsurile necesare pentru apărarea ţării şi a intereselor poporului nostru”, a declarat regele Abdallah II.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Pentagonului a declarat că ministrul american al Apărării a aprobat cererea iordaniană, în conformitate cu care avioanele de vânătoare F-16 şi bateriile de apărare antirachetă Patriot, care participă la aplicaţii, vor rămâne pe teritoriul Iordaniei.

CIA se pregăteşte pentru livrarea de arme către rebelii sirieni prin bazele secrete din Turcia şi Iordania, a relatează Washington Post.

„Bazele vor primi un volum limitat de armament şi muniţii în următoarele săptămâni”, scrie ziarul cu referire la surse din administraţia SUA. Potrivit mass media, CIA cunoaşte deja mai bine structurile forţelor rebele, cărora le vor fi livrate arme. (preluat deveghepatriei.wordpress.com)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s