Papa Francis I ii asigura pe atei: NU TREBUIE SA CREDETI IN DUMNEZEU PENTRU A AJUNGE IN RAI …

foto-oficial-bergoglio

Iata ce aflam din articolul Pope Francis assures atheists: You don’t have to believe in God to go to heaven:

 

In comentarii de natura sa ii amplifice reputatia progresiva, Papa Francisc a scris o lunga scrisoare deschisa fondatorului ziarului “La Repubblica”, Eugenio Scalfari, sustinand ca necredinciosii vor fi iertati de Dumnezeu daca si-au urmat constiinta lor.

Raspunzand unei liste de intrebari publicata in ziar de Dl. Scalfari, care nu este Romano-Catolic, Francisc a scris: “Ma intrebi daca Dumnezeul Crestinilor ii iarta pe cei ce nu cred si nu cauta credinta. Incep prin a spune – si acesta este lucrul fundamental – ca mila Lui Dumnezeu nu are limite daca mergi la el cu o inima sincera si smerita. Problema pentru cei ce nu cred in Dumnezeu este sa se supuna constiintei lor”

“Pacatul, chiar si pentru cei ce nu au credinta, exista cand oamenii nu asculta de constiinta lor.”

Robert Mickens, corespondentul de la Vatican pentru jurnalul Catolic “The Tablet”, a spus ca comentariile papei au fost dovezi in plus ale incercarilor lui de a scutura jos imaginea stricata a Bisericii Catolice, intarita de foarte conservatorul sau predecesor Benedict XVI. “Francis este inca un conservator” a spus Dl. Mickens. “Dar aici este vorba despre el incercand sa aiba un dialog mai semnificativ cu lumea”

Intr-un raspuns de multumire la scrisoare, Dl. Scalfari a spus ca comentariile papei reprezinta “dovezi in plus ale abilitatii si dorintei de a depasi barierele in dialog cu toti”

In Iulie, Francis a semnalizat o atitudine mai progresista despre sexualitate, intreband: “Daca cineva este homosexual si Il cauta pe Dumnezeu, cine sunt eu sa il judec?”

http://www.saccsiv.wordpress.com

2 gânduri despre “Papa Francis I ii asigura pe atei: NU TREBUIE SA CREDETI IN DUMNEZEU PENTRU A AJUNGE IN RAI …

  1. Asa este nu ai drept de a judeca ,dar ai dreptul e a nu fi de acord cu homosexualii..Domnul I-a facut barbatului femeie din coasta lui…..deci nu i-a facut partener alt barbat sau vreun animal…………..CREDINTA .Suntem de plans.Dumnezeu sa ne ierte.Amin!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s