Ce face drogul KROKODIL de la Coffe Shop, cu tinerii ! Ii CONSUMA DE VII !

krokodil

E vorba de krokodil (în limbaj de stradă) sau dezomorfină (în limbaj ştiinţific), un opiaceu sintetic mult mai puternic decât heroina, ce se obţine în urma unui lanţ complex de reacţii chimice şi de amestecuri pe care consumatorii le operează din cap. Depedendenţii de heroină din Rusia au învăţat cum să-l prepare acum câţiva ani, iar consumul său a început să crească într-un ritm susţinut în ultimele luni. Dacă preţul unei doze de heroină se situează între 20 şi 70 de euro, dezomorfina poate fi preparată din pastile pentru dureri de cap pe bază de codeină ce costă în jur de 2 euro per cutie şi cu ajutorul unor ingrediente casnice disponibile şi ele pe piaţă la preţuri mici. Krokodil este un drog al săracilor, iar efectele sale sunt îngrozitoare, scrie The Independent. Substanţa şi-a primit numele de reptilă pentru că ingredientele sale toxice fac pielea solzoasă şi putrezesc carnea până la os. Dacă utilizatorii ratează vena, abcesul se instalează instant. Unii dintre ei refuză să meargă la spital şi se injectează până când nu mai reuşesc să se mişte, putrezind până la moarte.

La nivel general, în jur de 5% din consumatorii de droguri din Rusia sunt pe krokodil şi pe alte droguri home-made, ceea ce înseamnă în jur de 100.000 de oameni. Dezomorfina cauzează cea mai puternică dependenţă, care este şi cel mai greu de tratat. Durerea fizică dispare la 10 zile de la încetarea consumului în cazul heroinei, însă poate dura şi o lună în cazul substitutului său mai puternic şi este insuportabilă- consumatorii care vor să se lase dekrokodil sunt injectaţi cu tranchilizanţi extrem de puternici doar pentru a nu leşina din cauza durerii. Dependenţii de dezomorfină pot fi identificaţi uşor prin mirosul pe care îl emană, un iz de iod care li se infiltrează în haine şi care nu dispare decât dacă acestea sunt arse. Preşedintele Dmitri Medvedev a cerut ca site-urile care explică cum se poate prepara krokodilsă fie închise, însă nu a cerut şi interzicerea pastilelor din care se obţine drogul. Luna trecută, un purtător de cuvânt al ministerului sănătăţii din Rusia a declarat că s-a discutat ca tabletele cu codeină să fie obţinute doar pe bază de reţetă, însă a fost imposibil ca măsura să fie adoptată rapid. Unii susţin că asta s-ar datora lobby-ului făcut de companiile farmaceutice.

Efectele drogului :
– putrezesc carnea pâna la os
– oasele devin mai fragile
– descompunerea muschilor care ajung sa se ia de pe oase,etc.
– speranta de viata a celor care folosesc acest drog se ridica in putine cazuri la trei ani, majoritatea murind insa dupa un an.
– pentru unii, prima injectare poate fi fatala.
– creaza imediat dependenta
Costul produsului : – mult mai ieftin decat heroina
– doza costa cativa euro, adica de aproximativ 20 de ori mai putin decat heroina.
Provenienta : RUSIA

3 gânduri despre “Ce face drogul KROKODIL de la Coffe Shop, cu tinerii ! Ii CONSUMA DE VII !

    • Din câte am înțeles din articol. acest produs este preparat de către consumatorii înșiși, el nefiind comercializat în magazine specializate. De ce este trecut „coffee shop” în titlul articolului? Pentru a atrage mai mulți cititori?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s